تجهیزات کفپوش اپوکسی: در فرآیند اجرا و نصب انواع کفپوش رزینی (کفپوش اپوکسی، کفپوش پلییورتان و کفپوش MMA) مجریان علاوه بر داشتن مهارت، دانش و تجربه کافی باید از متریال کفپوش رزینی مرغوب و استاندارد و همچنین ابزار و تجهیزات مناسب و باکیفیت استفاده نمایند.
در ادامه ابزار نصب کفپوش اپوکسی رزینی در دو دسته برقی و دستی معرفی میشوند.
تجهیزات کفپوش اپوکسی (ابزار برقی)
تجهیزات کف سابی:
جاروبرقی صنعتی:
میکسر الکتریکی:
کفپوشهای رزینی از حداقل دو جزء تشکیل میشوند: 1) رزین 2) هاردنر و نام گذاری کفپوش رزینی با توجه به نوع رزین پایه کفپوش صورت میگیرد.
برای مثال، اگر رزین پایه کفپوش رزینی، اپوکسی باشد، به آن کفپوش اپوکسی گفته میشود. برای اختلاط صحیح و اصولی جزء A (رزین) و جزء B (هاردنر) بهتر است از میکسرهای (همزن) برقی استفاده شود. میکسر برقی دو جزء را با یکدیگر به آرامیمخلوط میکند و با ایجاد مخلوطی کاملا هموژن و یکدست از مشکلات ناشی از اختلاط اشتباه که منجر به مشکلات متعدد در پخت و همچنین سطح کفپوش میشود، میکاهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اشتباهات رایج اختلاط کلیک کنید.
در صورتی که حجم متریال کفپوش رزینی کم باشد، میتوان از همزنهای دستی هم برای اختلاط رزین و هاردنر استفاده کرد.
دمنده:
معمولاً دمندههای برقی (blower) جزء تجهیزات کفپوش اپوکسی است که برای کاربریهای تزئیناتی و اجرای کفپوش اپوکسی متالیک ابر و باد استفاده میشود. با استفاده از یک دمنده و فشار هوای ملایم میتوان طرحهای خاص ابر و باد و یا طرح خالدار را بر روی کف اجرا نمود.
دمنده باد گرم:
ابزار دستی اجرای کفپوش اپوکسی
ماله و لیسه:
لیسه شانهای (دندانه دار):
برای اجرای لایهیهای خودتراز (مانند BASADUR E 303) کفپوشهای رزینی میتوان از ابزار کفپوش شامل: لیسههای دندانه دار یا شانه ای استفاده کرد.
این وسیله به بهتر و یکنواخت تر پخش شدن لایهی خودتراز (معمولاً با ضخامت 1 میلیمتر) کمک میکند. در متراژهای بالا میتوان برای سهولت اجرا، از تیهای دندانه دار نیز استفاده کرد. توجه داشته باشد که هنگام استفاده از ماله شانه ای (با زاویه 45 درجه) معمولاً از مقدار متریال بیشتری استفاده میشود. توجه شود که براساس ضخامت مورد نیاز روکش اپوکسی مورد نظر، عمق شانههای لیسه یا تی دندانه دار تعیین میشود.
غلتک حباب گیری (غلتک جوجه تیغی):
در زمان اجرای روکش اپوکسی خودتراز پس از پخش نمودن متریال نصب اپوکسی بر سطح با استفاده از لیسه یا تیهای شانه ای، به منظور یکدست نمودن توزیع متریال در سطح و همچنین کمک به خروج حبابهای هوا سطح کفپوش با استفاده از غلتک جوجه تیغی حبابگیری میشود. انجام مرحله حباب گیری یکی از مهم ترین مراحل اجرای کفپوش رزینی است که مستقیما بر روی زیبایی و یکنواختی سطح نهایی تاثیر میگذارد.
غلتک پشمی:
بیشتر بخوانید:
اهمیت غلتک دست دوم در نصب کفپوش
کفش اپوکسی (میخی):
به منظور بر جای نماندن رد کفش بر روی کف حین نصب کفپوش اپوکسی، دسترسی بهتر مجری به همهی جای کفپوش و سهولت در راه رفتن بر روی لایه خیس و نسبتاً چسبناک کفپوش رزینی، از کفشهای میخی استفاده میشود. خاصیت خودترازی متریال کفپوشهای رزینی باعث میشود تا رد میخهای کفش به راحتی و سریعاً محو شود و اثری بر روی کفپوش باقی نگذارد.