پرایمر اپوکسی ضد رطوبت

پرایمر اپوکسی ضد رطوبت

یکی از متداول‌ترین مشکلاتی که در زمان استفاده از کفپوش اپوکسی بروز می‌کند، تاول زدن کفپوش اپوکسی و سپس جدایی آن از کف به صورت موضعی از محل تاول‌هاست. پیش از این در مقاله‌ی چرا کفپوش اپوکسی تاول می زند؟ در خصوص دلایل بروز تاول کفپوش اپوکسی صحبت کردیم و روش‌هایی برای جلوگیری از تاول زدن کفپوش اپوکسی پیشنهاد داده شد. در میان راهکارهای پیشنهاد داده شده، استفاده از پرایمر اپوکسی ضد رطوبت در مواردی که امکان زمان دادن به بتن برای خروج کامل رطوبت از آن وجود ندارد نیز عنوان شده بود.

این مقاله در پاسخ به پرسش چگونه پرایمر اپوکسی ضد رطوبت از کفپوش اپوکسی در برابر تاول زدن محافظت می‌کند؟ گردآوری شده است.

پرایمر اپوکسی ضد رطوبت

به منظور بررسی نحوه‌ی عملکرد پرایمر ضد رطوبت اپوکسی بساپلیمر، بهتر است به مرور مکانیسم تاول زدن کفپوش اپوکسی بپردازیم:

مکانیسم تاول زدن کفپوش اپوکسی

1- کفپوش اپوکسی آب بند است:

همانطور که می‌دانید یکی از مزایای استفاده از کفپوش اپوکسی آب بند شدن سطح و سهولت شستشوی کفپوش بدون نگرانی از نفوذ آب به زیرسازی است.

در کاربری‌هایی همچون کفپوش پارکینگ که در معرض ریزش مایعات مانند روغن خودرو یا بنزین است، به دلیل عدم نفوذپذیری و آب بند بودن کفپوش اپوکسی نظافت کفپوش به سادگی انجام شده و رد آلودگی‌ بر سطح آن باقی نخواهد ماند.

از آنجا که کفپوش اپوکسی آب بند است، نه تنها مایعات از سطح به زیر کفپوش عبور نمی‌کنند، بلکه که از زیر کفپوش نیز به سطح آن حرکت نخواهد کرد.

2- رطوبت اضافی در زیرسازی با گذشت زمان به سمت سطح حرکت خواهد کرد:

یکی از اصول اولیه در زمان نصب کفپوش اپوکسی، اطمینان از خشک بودن زیر آیند است. چرا که حضور آب و هرگونه رطوبت در زیرسازی مشکلاتی را در آینده ایجاد خواهد کرد.

آب موجود در زیرسازی با گذشت زمان یا در اثر افزایش دما تبخیر شده و به صورت بخار آب به سمت سطح زیرسازی حرکت خواهد کرد. در صورتی که سطح باز و در معرض هوا باشد، رطوبت از زیرآیند خارج شده و به هوا وارد می‌شود.

اما چنانچه سطح به طریقی آب بند شده باشد، مانند نصب کفپوش اپوکسی بر سطح آن، رطوبت زیر سطح کفپوش اپوکسی تجمع پیدا می‌کند و از آنجا که کفپوش اپوکسی آب بند است نمی‌تواند از آن عبور کند. رطوبت اضافی جمع شده به صورت موضعی به کفپوش فشار وارد کرده و در نهایت منجر به بروز تاول در سطح کفپوش می‌شود.

 

نقش پرایمر ضد رطوبت در جلوگیری از تاول زدن کفپوش اپوکسی

1- افزایش چیسندگی کفپوش اپوکسی

همانطور که می‌دانید نقش پرایمر در نصب کفپوش‌های رزینی، افزایش چسبندگی کفپوش به سطح زیرآیند است و از دو طریق افزایش درگیری‌های مکانیکی با نفوذ به درون زیرآیند و افزایش برهمکنش‌های شیمیایی بین کفپوش و زیرآیند به دست می آید.

استحکام چسبندگی بسیار بالای پرایمر اپوکسی ضد رطوبت مقاومت آن را در برابر فشارهای هیدرواستاتیک ناشی از حضور بستر‌های آب زیرزمینی و به طور کلی فشارهای منفی ناشی از وجود رطوبت به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

2- نفوذ پرایمر ضد رطوبت به عمق بتن و بستن منافذ عمقی آن

در زمان استفاده از پرایمر اپوکسی ضد رطوبت با افزایش عمق نفوذ به بتن، در صورت وجود رطوبت، امکان مهاجرت آن به نزدیکی سطح بتن کمتر می‌شود چرا که پرایمر در عمق بیشتری قرار گرفته و مسیر عبور بخار آب را تا حدود زیادی مسدود می‌کند.

3- مقاومت شیمیایی پرایمر ضد رطوبت در برابر ترکیبات قلیایی بتن

از سوی دیگر فرمولاسیون پرایمر اپوکسی ضد رطوبت به گونه‌ای طراحی شده است که در برابر ترکیبات قلیایی بتن که همراه با رطوبت به سطح آورده می‌شوند، مقاومت شیمیایی بالاتری داشته باشد و در نتیجه زمان بیشتری در برابر آن مقاومت کند.

بنابر موارد ذکر شده، مهم‌ترین ویژگی‌های پرایمر ضد رطوبت برای کفپوش اپوکسی به شرح زیر است:

• ویسکوزیته‌ی کم و قدرت نفوذ بسیار بالای پرایمر ضد رطوبت اپوکسی به بتن
• چسبندگی عالی پرایمر ضد رطوبت به بتن تازه و سطح آن
• پرایمر ضد رطوبت فاقد حلال و 100% جامد است
• جلوگیری از نفوذ رطوبت به سطح بتن و تخریب کفپوش اپوکسی
• مقاومت قلیایی بالای پرایمر در برابر ترکیبات نمکی بتن که به واسطه‌ی رطوبت به سطح مهاجرت کرده اند.

 ‌

جلوگیری از تاول زدن کفپوش اپوکسی

1- حذف منشأ آب یا رطوبت احتمالی در زیرآیند کفپوش اپوکسی

آب موجود در زیرسازی می‌تواند منشأ مختلفی داشته باشد. لوله‌ی آب شکسته شده، رطوبت ناشی از بتن ریزی تازه، حظور منابع آب زیر زمینی مانند چاه آب یا زمین کشاورزی همگی می‌توانند منجر به تجمع آب در زیرسازی کفپوش شوند. پیش از آغاز عملیات نصب کفپوش از نبود هرگونه منشأ رطوبت اطمینان حاصل کنید.

2- اندازه گیری رطوبت زیرسازی

با توجه به اهمیت خشک بودن زیرسازی پیش از آغاز عملیات نصب کفپوش، توصیه می‌شود نسبت به اندازه گیری سطح رطوبت اقدام شود. روش‌های اندازه گیری رطوبت زیرسازی به صورت مفصل در مقاله‌ی روش‌های اندازه گیری رطوبت زیرآیند قبل از اجرای کفپوش اپوکسی توضیح داده شده است.

3- استفاده از پرایمر ضد رطوبت کفپوش اپوکسی

در برخی مواقع علی رغم اطلاع از حضور رطوبت یا نزدیکی به منشأ آب زیر زمینی، به دلیل محدودیت زمانی امکان صبر کردن و فرصت دادن برای خشک شدن زیرسازی وجود ندارد. در این مواقع پیشنهاد می‌شود از پرایمرهای ضد رطوبت اپوکسی استفاده شود تا احتمال بروز تاول در کفپوش اپوکسی را به حداقل برساند.

توجه داشته باشید، استفاده از پرایمر ضد رطوبت تضمین کننده عدم تاول زدن کفپوش اپوکسی نخواهد بود. چنانچه حجم رطوبت از حدی بیشتر باشد بروز تاول‌ها اجتناب ناپذیر است و پرایمر ضد رطوبت شدت تاول‌ها را کمتر و زمان بروز آن را طولانی‌تر خواهد کرد.

آشنایی با پرایمرهای اپوکسی ضد رطوبت بساپلیمر:

BASADR® E 104

BASADR® E 105 

BASADR® E 114 

BASADR® E 115 

"بساپلیمر، متخصص در تولید و مشاوره کفپوش‌های رزینی"

بساپلیمر به صورت تخصصی در زمینه تولید انواع مختلف کفپوش‌های یکپارچه (اپوکسی, پلی یورتان, آکریلات) به ارائه محصولات و خدمات می‌پردازد,
و در مسیر طراحی سیستم‌های محافظتی کف و خدمات نظارتی همراه شما است,
تا به شما برای داشتن بهترین سیستم کفپوش متناسب با نیازهای کاربری شما کمک کند.

تلفن

021-44960014
021-44964839
021-44966079

واتساپ

09353426892

پست الکترونیک

info[at]Basapolymer[dot]com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناس