کفپوش مقاوم به اسید باتری

مقاله کفپوش مقاوم به اسید باتری
یکی از مهم‌ترین مسائلی که در انتخاب نوع کفپوش باید به آن توجه کرد، نوع و میزان ریزش مواد مختلف بر روی کف در محل‌هایی با کاربری خاص است. ریزش مواد یا مایعات اسیدی، چرب و یا قلیایی در کنار میزان ترافیک وارد شده بر کف اصلی‌ترین شاخص‌های انتخاب یک کفپوش رزینی (کفپوش اپوکسی، کفپوش پلی‌یورتان و کفپوش MMAمناسب است. یکی از کاربری‌هایی که انتخاب و اجرای کفپوش ضد اسید در آن از اهمیت ویژه‌‎ای برخوردار است، محل ذخیره و انبارش باتری اتومبیل است. اسید موجود در انواع باتری ماشین، بسیار خورنده است و آسیب جدی به کف بتنی وارد می‌کند. در این مقاله سعی شده است تا به طور خلاصه انواع کفپوش مقاوم به اسید باتری و ویژگی‌های هر کدام بررسی شود.

کفپوش مقاوم به اسید باتری

شاید بهتر باشد در ابتدا تعریفی از مقاومت اسیدی و اصولا انتظارات از پوشش‌های ضد اسید ارائه شود.

به طور کلی به مقاومت پوشش در برابر حمله‌ی هیدروژن‌های فعال ناشی از تماس اسید با پوشش در برابر تخریب، مقاومت اسیدی گفته می‌شود. تخریب ناشی از حمله‌ی اسیدی می‌تواند به صورت تغییر رنگ جزئی، حل شدن پوشش یا کاهش خواص خصوصاً استحکام مکانیکی آن بروز پیدا کند.

میزان صدمات وارد شده به پوشش در اثر حمله اسیدی به میزان زیادی به نوع اسید، غلظت آن، دما، زمان تماس و احتمال ترکیب اسید با مواد شیمیای دیگر وابسته است. پیشنهاد می‌شود قبل از انتخاب پوشش ضد اسید اطلاعات دقیقی از اسید و مواد شیمیایی که کفپوش در معرض آن قرار میگیرد تهیه کرده و در اختیار شرکت تولید کننده پوشش ضد اسید قرار دهید.

نکته‌ی مهم دیگر آن است که هدف از استفاده از پوشش ضد اسید عموماً مخافظت از زیرآیند آن (بتن، موازئیک، سنگ و سرامیک) است و به نوعی پوشش ضد اسید سپر محافظتی برای زیرآیند فراهم می‌کند. کفپوش ضد اسید مناسب بایستی بتواند در مدت زمان کافی مورد نیاز تا پاک نمودن اسید نشت شده بر کف بدون تغییر قابل توجه در خواص مقاومت نماید. چنانچه اسید در این مدت از سطح پاک نشود تغییر رنگ کفپوش یا در موارد شدید تر جدایش کفپوش از زیرآیند ممکن است رخ دهد.
 ‌

مقاومت کفپوش دربرابر اسید باتری

اسید باتری، اسیدی است که از آن در باتری خودرو استفاده می‌شود و یکی از مواد شیمیایی اسیدی می‌باشد که خاصیت خورندگی زیادی دارد و در صورت تماس با کف بتنی آن را به شدت تخریب و تضعیف می‌کند.

اسید باتری معمولاً ترکیب هیدروکلریک (موریاتیک اسید) یا سولفوریک اسید با آب مقطر با pH بین صفر و یک است و به راحتی قادر به سوراخ کردن کف بتنی می‌باشد. در حقیقت، خاصیت خورنده اسید باتری به اکثر پوشش‌های کف آسیب جدی وارد می‌کند. میزان خسارتی که اسید باتری به کف وارد می‌کند به نوع کف و مدت زمان تماس آن بستگی دارد.

گاهی اوقات با تمیز کردن زود هنگام کف و خنثی سازی اسید، می‌توان میزان آسیب وارده بر کف را کمتر نمود. معمولاً برای خنثی کردن اسید باتری از ترکیب جوش شیرین (بی کربنات سدیم) یا آمونیاک و آب گرم که قلیایی است، استفاده می‌شود.

توجه داشته باشید که برای تمیز کردن کف آغشته با اسید باتری و یا خنثی کردن خاصیت اسیدی آن، حتما از دستکش و عینک محافظ لاستیکی استفاده کنید یا اگر نشت، بیشتر از حد انتظار است، با متخصصین این امر تماس بگیرید.
 ‌

انواع کفپوش‌های ضد اسید باتری

اگر کارگاه یا محل ذخیره باتری دارید که و با مشکلات اسید باتری روبرو هستید، بهترین راه محافظت از کف و بتن، استفاده از کفپوش‌های مقاوم در برابر مواد شیمیایی یا کفپوش‌های ضد اسید است. در ادامه به بررسی انواع کفپوش‌های رزینی ضد اسید می‌‌پردازیم.

کفپوش اپوکسی ضد اسید باتری:

یکی از رایج ترین پوشش‌های رزینی ضد اسید و مناسب برای محل ذخیره باتری، پوشش اپوکسی نوالاک (Epoxy Novalac Floor Coating) است. معمولاً از پوشش اپوکسی نوالاک بساپلیمر، پوشش کف است و در ضخامت‌های کم‌تر از 500 میکرون می‌تواند مقاومت اسیدی بسیار مناسبی برای سیستم کفپوش اپوکسی فراهم کند. زمان کاربری کوتاه، پخت سریع، ویسکوزیته پایین و قابلیت اجرای آسان، از ویژگی‌های مهم این پوشش ضد اسید است.

کفپوش متیل متاکریلات:

یکی دیگر از محصولات محافظتی کف بساپلیمر کفپوش ضد BASADUR® M501 است. این محصول بر پایه‌ی رزین متیل متاکریلات (MMA) تولید شده است و مقاومت بسیار خوبی در برابر انواع اسیدها و مواد شیمیایی دارد. از BASADUR® M501 معمولاً در لایه‌ی نهایی سیستم کفپوش آکریلات استفاده می‌شود. از ویژگی‌های مهم این کفپوش مقاوم به اسید باتری می‌توان به زمان کاربری کوتاه، ویسکوزیته پایین، عدم حضور حلال در فرمولاسیون آن، پخت سریع و قابلیت نصب آسان اشاره کرد.

کفپوش رزینی وینیل استر:

سیستم‌های کفپوش رزینی وینیل استر یکی از بهترین پوشش‌ها برای مقاومت در برابر اسیدها، مواد قلیایی و حلال‌های بسیار غلیظ است. رزین وینیل استر ترکیبی از رزین پلی استر است که با افزودن رزین اپوکسی تقویت می‌شود و از آن در برابر مواد شیمیایی آسیب رسان محافظت می‌کند. بسیاری از سیستم‌های وینیل استر نیز برای بهبود بیشتر دوام کف چند لایه هستند.

در صورتی که کفپوش مقاوم به اسید باتری انتخابی شما از نوع کفپوش رزینی آکریلات یا وینیل استر است، باید بدانید که هنگام نصب این دو کفپوش، بوی شدیدی ایجاد می‌شود، بنابراین باید تهویه محل اجرای این کفپوش‌ها مناسب باشد و از ماسک‌های محافظ شیمیایی برای ایمنی پرسنل اجرای پوشش استفاده شود.

ویژگی‌های کفپوش مقاوم به اسید باتری

لازم به یادآوری است که علاوه بر ضد اسید بودن کفپوش محل ذخیره باتری، عوامل دیگری نیز در تعیین سیستم کفپوش ایده آل برای این کاربری نقش دارند. به عنوان مثال، میزان مقاومت کفپوش رزینی در برابر ضربه و سایش، مقاومت در برابر نور خورشید و اشعه ماورا بنفش، مقاومت در برابر لغزش و سهولت در نظافت و تمیز کردن می‌توانند در انتخاب بهترین سیستم محافظتی کف، نقش داشته باشند.
 ‌

industrial flooring basapolymer

پروژه کفپوش اجرا شده با متریال ضد اسید بساپلیمر در شرکت نانو پودر توس

"بساپلیمر، متخصص در تولید و مشاوره کفپوش‌های رزینی"

بساپلیمر به صورت تخصصی در زمینه تولید انواع مختلف کفپوش‌های یکپارچه (اپوکسی, پلی یورتان, آکریلات) به ارائه محصولات و خدمات می‌پردازد,
و در مسیر طراحی سیستم‌های محافظتی کف و خدمات نظارتی همراه شما است,
تا به شما برای داشتن بهترین سیستم کفپوش متناسب با نیازهای کاربری شما کمک کند.

تلفن

021-44960014
021-44964839
021-44966079

واتساپ

09353426892

پست الکترونیک

info[at]Basapolymer[dot]com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناس