راهنمای انتخاب پیمانکاران و مجریان کفپوش 

کیفیت کفپوش رزینی متاثر از کیفیت متریال خریداری شده و کیفیت خدمات نصب کفپوش است. به همین دلیل است که یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های خریدران کفپوش رزینی، انتخاب مجری و پیمانکار ماهر و با صلاحیت برای نصب کفپوش است. به منظور برطرف نمودن این دغدغه، فهرستی از مجریان و پیمانکاران فعال در حوزه نصب کفپوش رزینی در وبسایت بساپلیمر ارائه شده است.

با مراجعه به صفحه اختصاصی هر مجری، ضمن آشنایی با سوابق کاری و پروژه‌های اجرا شده توسط آن تیم، می‌توانید با سایر خدمات ساختمانی ارائه شده توسط مجری مذکور نیز آشنا شده و انتخاب آگاهانه تری داشته باشید. برای دریافت اطلاعات تماسی مجری مورد نظر خود با ما در تماس باشید.

همچنین با درخواست راهنمای نصب کفپوش (ویژه‌ی مشتریان) می‌توانید با ملاحظات اصلی پیش از شروع فرایند نصب کفپوش و نکات لازم به کنترل حین نصب کفپوش آشنا شده و نظارت دقیق‌تری بر عملکرد مجری حین نصب کفپوش داشته باشید. در صورت نیاز به آشنایی بیشتر با انواع کفپوش رزینی، استاندارد‌های مرتبط به این محصولات و روش‌های نصب انواع کفپوش رزینی نیز می‌توانید با آکادمی بسا در تماس باشید.

آیدین درگاهی

خدمات

رضا حکمی

خدمات

علی حسنی

خدمات

اجرای کفپوش اپوکسی و پلی‌یورتان

همانطور که می‌دانید اجرا و نصب کفپوش اپوکسی و پلی‌یورتان از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که اشتباه در نصب و اجرای این کفپوش‌ها در هر مرحله می‌تواند مشکلات جدی و متعددی برای آن به وجود بیاورد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با مراحل مختلف اجرا و نصب این دسته از کفپوش‌ها بیشتر آشنا کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

برای تهیه و اجرای کفپوش اپوکسی و پلی‌یورتان در ابتدا می‌بایست نوع کاربری، ضخامت و متراژ محیطی که قرار است کفپوش در آن اجرا شود بررسی و مشخص شود. در این مورد بهتر است با کارشناسان و متخصصان بساپلیمر ارتباط گرفته و با آنان مشورت کنید. بعد از مشخص شدن این موارد و تهیه متریال مناسب نوبت به اجرای کفپوش رزینی مورد نظر می‌رسد. نحوه اجرای کفپوش اپوکسی و پلی‌یورتان با توجه به کاربری و ضخامتی که انتخاب شده است می‌تواند متفاوت باشد اما به صورت کلی می‌توان اجرای آن را در مراحل زیر خلاصه کرد.

1) آماده سازی سطح

اولین مرحله در اجرای کفپوش اپوکسی و پلی‌یورتان آماده سازی سطح زیرآیند است. هدف از آماده سازی سطح، برطرف کردن بخش‌های سست و ضعیف بتن، برطرف کردن آلودگی های سطحی و ایجاد خط و خش جهت افزایش چسبندگی است. بهترین روش برای برطرف کردن بخش های سست و ضعیف‌تر، جایگزین کردن گروت مناسب با بخش ضعیف‌تر است. برای آشنایی با گروت و انواع آن می‌توانید به صفحه گروت اپوکسی چیست؟ مراجعه کنید.

رایج ترین روش برای آماده سازی سطح و اجرای کفپوش اپوکسی و پلی‌یورتان روش کف ساب است. اگر زیرآیند و بتن موردنظر دارای فشردگی و تراکم بالایی باشد می‌بایست از روش scarifying استفاده شود.

اگر عملیاب کف سابی به خوبی انجام نشود پرایمر (در ادامه مقاله درباره آن توضیح خواهیم داد) به خوبی، به سطح زیرآیند نمی‌چسبد و بعد از گذشت مدت زمانی از اجرا، کفپوش از سطح جدا می‌شود.

2) اجرای لایه پرایمر روی سطح

بعد از عملیات ساب زدن، سطح می‌بایست عاری از گرد و خاک باشد. در نتیجه برای پاکسازی سطح می‌بایست از جارو و وسایل مربوطه استفاده شود. وجود گردو خاک میزان چسبندگی کفپوش به سطح را کاهش می‌دهد پس این کار باید با دقت بالایی انجام بگیرد.

بعد از آماده سازی سطح نوبت به اجرای اولین لایه می‌رسد. اولین لایه برای اجرای کفپوش اپوکسی و پلی‌یورتان پرایمر است. اجرای پرایمر با غلطک پشمی انجام می‌شود.پس از خشک شدن پرایمر باید یک لایه براق (فیلم) روی سطح ایجاد شود. در غیر این صورت لازم است لایه پرایمر مجدد اجرا شود. پرایمر بسته به کاربری مورد نظر در انواع مختلف تولید می‌شود. در صورتی که پرایمر حاوی حلال نباشد و یا فیلم تشکیل شده نهایی از پرایمر صاف و صیقلی باشد جهت ایجاد حداکثر چسبندگی با لایه بعدی بهتر است سیلیس روی آن پاشیده شود. پرایمر لایه ای بسیار نازک است و میزان مصرف آن بین 100 تا 200 گرم در هر متر مربع است.

3) اجرای لایه میانی

لایه میانی : بسته به نوع کاربری انتخاب و اجرا می‌شود. یعنی در برخی از پروژه‌ها طبق نظر کارشناسان و متخصصان نیازی به اعمال لایه میانی در اجرای کفپوش اپوکسی و پلی‌یورتان وجود ندارد. برای ایجاد و تهیه لایه میانی لازم است جزء یک و جزء دو با درصد اختلاط مشخص شده با هم ترکیب شوند. بعد از اختلاط کامل در صورت نیاز مواد معدنی و سیلیس به آن اضافه می‌شود. اجرای لایه میانی با استفاده از لیسه (ماستیک) انجام می‌شود. علت اجرای لایه میانی روی پرایمر پر کردن خلل و فرج موجود روی سطح و همچنین بالا بردن استحکام کفپوش به علت وجود سیلیس در آن است. میزان مصرف لایه میانی بین 500 تا 700 گرم در هر متر مربع است.

بتونه چیست؟ بعد از اجرای لایه میانی احتمال وجود حفرات کوچک وجود دارد. برای برطرف کردن این حفرات از بتونه استفاده می‌شود. برای تهیه بتونه نیز همچون لایه میانی جزء یک و جزء دو را با هم مخلوط کرده و پودری بسیار سبک بر پایه سیلیس که اصطلاحا اروزیل می‌گویند، به آن اضافه می‌شود.

4) اجرای روکش

برای اجرای روکش نهایی لازم است تمامی خلل و فرج ها در مراحل قبلی به صورت کامل برطرف شده و سطح کاملا صاف باشد. بعد از اینکه جزء یک و جزء دو به خوبی با یک دیگر ترکیب شدند، مواد ترکیب شده روی لایه ای که در مراحل قبلی اجرا شد ریخته شده و با استفاده از لیسه شانه‌ای عملیات اجرای روکش انجام می‌شود.

در این مرحله همزمان با اجرای روکش، حتما می‌بایست با استفاده از غلطک هواگیر، حباب‌های ایجاد شده روی سطح را از بین برد. میزان مصرف روکش نهایی بسته به ضخامت و کاربری بین 1 کیلو و 700 گرم تا 2 کیلو و 200 گرم در هر متر مربع است. البته بهتر است قبل از تهیه متریال برگه اطلاعات فنی محصول مطالعه شود. اگر میزان مواد استفاده شده در هر متر مربع از این عدد کمتر باشد احتمال خارج نشدن حباب‌ها و تراز نشدن سطح، و اگر از این عدد بیشتر باشد احتمال به وجود آمدن چین و چروک و محبوس شدن حباب‌ها وجود دارد.

گروت چیست؟ اگر میزان چاله و حفرات سطح بزرگ باشد برای پر کردن آن از گروت استفاده می‌شود. برای تهیه گروت همچون لایه میانی جزء یک و جزء دو با درصد اختلاط مشخص با هم ترکیب شده و سیلیس‌هایی با اندازه درشت‌تر به آن اضافه می‌شود تا حالت ملات به خود بگیرد.به صورت کلی گروت به دو شکل خشک و خیس تهیه می‌شود. در بخش‌هایی که چاله عرض کم ولی عمق زیاد دارد از گروت خیس و در بخش‌هایی که چاله و حفره عمق کم ولی عرض زیاد دارد از گروت خشک استفاده می‌شود. میزان مصرف گروت در پروژه بستگی به میزان وجود چاله و حفرات در سطح کار دارد.

تاپ‌ کوت چیست؟ لایه تاپ کوت همچون پرایمر می‌تواند با استفاده از غلطک پشمی بر سطح آماده سازی شده اجرا شود. در این حالت و با توجه به ماده‌ای که استفاده شده است سطح نهایی اصطلاحا به صورت پوست پرتقالی خواهد شد.

تاپ کوت به صورت ساده و با استفاده از لیسه شانه‌ای نیز می‌تواند اجرا شود. میزان مصرف تاپ کوت 100 تا 200 گرم در هر متر مربع است.

ابزار مورد نیاز برای اجرای کفپوش اپوکسی و پلی‌یورتان

1) ابزار کف سابی و نظافت کف

ابزار کف سابی همانطور که بیان شد انواع مختلفی دارد. ولی رایج‌ترین دستگاهی که مورد استفاده قرار می‌گیرد کف ساب grinding است. در این دستگاه‌ها به صورت معمول از سنگ الماسه استفاده می‌شود. برای بخش هایی که کف ساب grinding امکان دسترسی به سطح را ندارد (به عنوان مثال در لبه های دیوار) از دستگاه سنگ فلز استفاده می‌شود.بعد از عملیات کف سابی به علت گرد و خاک ایجاد شده لازم است با استفاده از جاروبرقی پاکسازی سطح انجام شود. البته امکان استفاده از جارودستی نیز وجود دارد.

2) همزن الکتریکی

همانگونه که بیان شد برای تهیه پرایمر، لایه میانی، روکش، تاپ کوت و موارد دیگر لازم است اجزاء به خوبی با هم مخلوط شوند.به منظور اختلاط اجزاء از دستگاه همزن الکتریکی استفاده می‌شود. باید توجه شد عملیات اختلاط می‌بایست حتما با استفاده از همزن برقی انجام بگیرد. همزدن به صورت دستی و با استفاده از چوب، میله و موارد دیگر برای کفپوش مشکلات متعددی را می‌تواند به وجود بیاورد.

3) ترازوی دیجیتال

محاسبه درصد اختلاط و اندازه‌گیری آن توسط ترازوی دیجیتال انجام می‌شود. به هیچ عنوان نباید مواد را به صورت چشمی و بدون استفاده از ترازوی دیجیتال با هم مخلوط کنید.

4) ابزا‌های دستی

لیسه شانه ای: در دو نوع لیسه شانه‌ای بلند و لیسه شانه‌ای دستی وجود دارد. وجود دندانه‌ها روی لیسه شانه‌ای مشخص کننده ضخامت لایه مورد نظر می‌باشد، که در اندازه‌های متفاوتی از 1 میلی‌متری به بالا وجود دارد. به عنوان مثال اگر اندازه دنده‌ها 2 میلی‌متر باشد انتظار میرود ضخامت لایه ایجاد شده توسط آن به اندازه 2 میلی‌متر باشد.

لیسه صاف و کاردک: از لیسه صاف برای اجرای لایه میانی یا همان ماستیک استفاده می‌شود. از کاردک نیز به منظور اجرای بتونه برای پر کردن خلل و فرج مورد اسفاده قرار می‌گیرد.

ماله: به منظور بر طرف کردن چاله‌ها و نواقص در سطح از گروت استفاده می‌شود. اجرای گروت با استفاده از ماله انجام می‌شود تا سطحی صاف و یکپارچه ایجاد کند.

غلطک هواگیر: از غلطک هواگیر به منظور از بین بردن حباب‌ها روی سطح استفاده می‌شود.

کفش اپوکسی: کفش‌های اپوکسی، کفش‌های مخصوصی هستند که با استفاده از آن می‌توان در زمان اجرای کفپوش اپوکسی و پلی‌یورتان روی لایه‌های اجرا شده که به صورت مایع است حرکت کرده و مشکلی برای آن به وجود نیاورد.

تماس با کارشناس