8 تفاوت کفپوش اپوکسی و پلی یورتان

تفاوت کفپوش اپوکسی و پلی یورتان

اپوکسی و پلی یورتان دو نوع متداول از کفپوش‌های رزینی هستند. در صنعت کفپوش‌ها دانستن تفاوت کفپوش اپوکسی و پلی یورتان نقش به‌سزایی در تصمیم گیری نهایی و انتخاب کفپوش دارد. بنابراین، لازم است تا مشتریان و مجریان، اطلاعات پایه و فنی را بدانند و با گرفتن مشاوره از تیمی متخصص، در نهایت محصولی باکیفیت و متناسب با کاربری خود انتخاب کنند.

در ادامه، تفاوت‌های رزین اپوکسی و پلی یورتان را در بخش‌های عملیاتی، اجرا، کاربرد و قیمت بررسی می‌کنیم.

 

تفاوت کفپوش اپوکسی و پلی یورتان

در وهله اول، به بررسی تفاوت کفپوش اپوکسی و پلی یورتان از لحاظ عملیاتی می‌پردازیم، زیرا، این تفاوت‌ها بر روی کاربری نهایی کفپوش تأثیر می‌گذارند:

  1. کفپوش‌های اپوکسی سخت‌تر و بادوام‌تر بوده و از استحکام فشاری بسیار بالاتری نسبت به پلی یورتان‌ها برخوردار هستند. به همین دلیل از آن‌ها در صنایعی با کاربری سنگین، انبارها و مراکز لجستیکی با ترافیک لیفتراک سنگین استفاده می‌شود.
  2. کفپوش‌های پلی یورتان معمولاً نرم‌تر و الاستیک هستند. این دو ویژگی باعث شده تا در برابر خراش مقاومت بیشتری داشته باشند. به دلیل الاستیک بودن، کفپوش‌های پلی یورتان مقاومت مناسبی در برابر ضربه دارند. این خاصیت الاستیکی باعث می‌شود تا از آن‌ها در سردخانه‌ها و مکان‌های ذخیره سازی با دمای منفی 30 درجه سانتی گراد استفاده گردد.
    همچنین، روکش الاستیک می‌تواند به عنوان یک لایه ضد آب و ترک خوردگی عمل کند، به همین دلیل می‌تواند گزینه مناسبی برای پارکینگ‌های چند طبقه باشد.
  3. تفاوت اپوکسی و پلی یورتان از لحاظ واکنشی که وقتی در معرض مواد شیمیایی خاصی قرار می‌گیرند، از خود نشان می‌دهند، متفاوت رفتار می‌کنند.
    برای مثال، در کارخانجات صنایع غذایی و لبنی، به علت احتمال قرار گرفتن در معرض اسیدهای لاکتیک، کفپوش پلی یورتان، انتخاب بهتری است. به همین دلیل بسیاری از شرکت های فرآوری مواد غذایی که در تولید شیر، پنیر و بطورکلی لبنیات، فعالیت دارند، از پلی یورتان‌ها استفاده می‌کنند.
    اما در شرایط و کاربری مشابه، ممکن است کفپوش اپوکسی دچار خوردگی و زردی بشود.
    در صنایعی که از اسیدهای سولفوریک (مانند تولید باتری و غیره) در آن ها استفاده می‌شود، کفپوش اپوکسی به دلیل مقاومت بالا، انتخاب بهتری است.

در صورتی که درصدد تهیه کفپوش برای کارخانه هستید و در انتخاب کفپوش بین تفاوت کفپوش اپوکسی و پلی یورتان مانده‌اید، حتما با تولیدکنندگان کفپوش مشورت کنید تا در نهایت، انتخابی متناسب با کاربری کارخانه، داشته باشید و از ایجاد هزینه‌های جانبی که ممکن است در آینده پیش بیاید، جلوگیری شود.

تفاوت‌های کفپوش پلی یورتان و اپوکسی در اجرا

در مرحله‌ی نصب و اجرا، تفاوت اپوکسی و پلی یورتان بسیار حائز اهمیت است.

4. از نظر کاربردی، رزین‌های کفپوش پلی یورتان به وجود رطوبت بسیار حساس هستند. اگر یک کفپوش پلی یورتان پخت نشده، در برابر آب و یا میعان قرار بگیرد، ممکن است نتیجه نهایی، فاجعه باشد! (مانند تصویر زیر)

تفاوت نصب کفپوش پلی یورتان با اپوکسی

5. رزین‌های اپوکسی نیز به رطوبت حساس هستند، اما صدمات حاصل از رطوبت در آن ها نسبت به پلی یورتان‌ها، بسیار کمتر است. بنابراین، هنگام کار در محیط هایی که وجود رطوبت می تواند مشکل ساز باشد، کفپوش اپوکسی همیشه گزینه بهتری است.

6. فرصت کاربری (Pot Life)، زمان پوشش دهی مجدد (Recoat Time) و زمان کلی پخت (Total Curing Time) در هر دو نوع کفپوش‌ها، قابل اصلاح و تغییر است. اما، به طور کلی کار با کفپوش پلی یورتان نسبت به کفپوش اپوکسی، پیچیدگی‌های بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید:

نحوه نصب کفپوش اپوکسی

 

7. رعایت نسبت اختلاط فاکتور بسیار مهمی در پلی یورتان‌هاست. در کفپوش‌های پلی یورتان باید نسبت اختلاط با وسواس بیشتری رعایت شود (مثلا با دقت 99%)، در صورتی که این حساسیت اختلاط در کفپوش‌های اپوکسی کمتر است (حدودا 95%).

حساسیت زیاد به رطوبت و دقت در اختلاط باعث شده تا کفپوش‌های پلی یورتان نیاز به کادر اجرایی بسیار ماهر و با تجربه داشته باشند.

 

تفاوت قیمت در اپوکسی و پلی یورتان

8. بررسی تفاوت قیمت کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی یورتان، کار چندان درستی نیست. مقایسه این دو کفپوش از نظر قیمت، مانند مقایسه‌ی سیب و پرتقال است.

به صورت کلی می‌توان گفت کفپوش پلی یورتان کمی گران‌تر از کفپوش اپوکسی است که البته این تفاوت قیمت با توجه به نیازهای کاربری و مزیت‌های این کفپوش نسبت به کفپوش، جبران می‌شود.

در نهایت انتخاب کفپوش نباید به قیمت وابسته باشد، بلکه بررسی نوع کاربری و شرایط محل، تعیین کننده است.

"بساپلیمر، متخصص در تولید و مشاوره کفپوش‌های رزینی"

بساپلیمر به صورت تخصصی در زمینه تولید انواع مختلف کفپوش‌های یکپارچه (اپوکسی, پلی یورتان, آکریلات) به ارائه محصولات و خدمات می‌پردازد,
و در مسیر طراحی سیستم‌های محافظتی کف و خدمات نظارتی همراه شما است,
تا به شما برای داشتن بهترین سیستم کفپوش متناسب با نیازهای کاربری شما کمک کند.

تلفن

021-44960014
021-44964839
021-44966079

واتساپ

09353426892

پست الکترونیک

info[at]Basapolymer[dot]com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناس