لوگو سایت بساپلیمر

کفپوش انبار صنایع غذایی

کفپوش رزینی انبار مواد غذایی

استانداردهای کفپوش انبار صنایع غذایی: در انبارهای نگهداری فرآورده‌های غذایی، لبنی و نوشیدنی، یک یا چند نوع ماده غذایی و آشامیدنی در شرایط مناسب بسته به نوع محصول برای مدت زمان مشخصی نگهداری می‌شوند. در کلیه انبارهای یک کارخانه مواد غذایی، لبنی یا نوشیدنی با توجه نوع انبار و ویژگی‌های محصولی که در آن نگهداری می‌شود، باید ویژگی‌های خاصی هنگام ساخت انبار رعایت شود.

طبق دستورالعمل‌های سازمان غذا و دارو کشور، شرایط بهداشتی مناسب باید با توجه به وضعیت آب و هوا و اقلیمی منطقه، شرایط و موقعیت مکانی انبار و نوع محصولات تولید کارخانه، برای انبار کارخانجات صنایع غذایی در نظر گرفته و فراهم شود.

 ‌ ‌

کفپوش رزینی انبار صنایع غذایی

با توجه به ویژگی‌ها و شرایط ذکر شده برای ساختمان انبارهای کارخانجات صنایع غذایی، نوشیدنی و لبنی، بهداشتی، نفوذ ناپذیر و یکپارچه بودن کف از عوامل مهم و تاثیرگذار در انتخاب کفپوش انبار است.

کفپوش‌های رزینی (کفپوش اپوکسی، کفپوش پلی‌یورتان و کفپوش MMA) گزینه‌های خوبی برای کفپوش انبار یک کارخانه مواد غذایی، لبنی و نوشیدنی هستند.

کفپوش‌های رزینی علاوه بر یکپارچه بودن، قابلیت شستشوی آسان و مداوم طبق برنامه نظافت تدوین شده را دارند. سیستم های محافظتی کف رزینی با قدرت چسبندگی بالا به بتن (زیرآیند) می‌چسبند و از بتن در برابر عوامل خارجی مثل ضربه ناشی از سقوط اجسام، سایش و تردد وسایل سنگین مثل لیفتراک محافظت می‌کنند.

همچنین، کفپوش انبار صنایع غذایی کاملاً نفوذ ناپذیر بوده و در صورت شستشوی مکرر کف با انواع شوینده ها و دستگاه های نظافتی کف، آب و رطوبت به زیر کفپوش نفوذ نمی‌کند، امکان رشد میکروارگانیسم های بیماری زا مثل قارچ ها به حداقل می‌رسد و بهداشتی بودن محیط انبارش مواد غذایی حفظ می‌گردد.

با توجه به انواع مختلف انبار و گستره‌ی متفاوت دمایی آن‌ها، کفپوش انتخابی انبار باید قابلیت نصب و اجرا در دماهای پایین و منفی را داشته باشد.

کفپوش‌های متیل متاکریلات با سرعت پخت بالا، به راحتی در دماهای منفی در مدت زمان کوتاهی اجرا می‌شوند و در برابر دماهای پایین از مقاومت خوبی برخوردار هستند و گزینه‌ی خوبی به عنوان کفپوش سرخانه‌ها محسوب می‌شوند.

به دلیل اهمیت جلوگیری از ایجاد گرد و خاک در فضای انبارهای فرآورده‌های غذایی، کفپوش انتخابی برای انبار باید کاملاً ضد سایش باشد و در صورت کشیده شدن پالت‌ها و اجسام دیگر روی کف، ذرات گرد و غبار در هوا پخش نشود. علاوه بر موارد ذکر شده، در صورت بروز نقص یا خرابی بر روی سطح کفپوش رزینی انبار، می‌توان بصورت موضعی در مدت زمان کوتاهی قسمت صدمه دیده را ترمیم کرد.

در نهایت، با توجه به دستورالعمل‌ها و استانداردهای تعیین شده توسط سازمان غذا و دارو، انبارهای نگهداری مواد غذایی، لبنی و نوشیدنی به دلیل ارتباط مستقیم فرآورده‌های غذایی با سلامت مردم جامعه، باید کاملاً بهداشتی باشند. یکی از مهم ترین بخش‎‌‌های موجود در انبار صنایع غذایی که مستقیماً بر روی بهداشت محیط تاثیر می‌گذارد، کف است.

کفپوش انبار صنایع غذایی باید بگونه ای انتخاب شود تا علاوه بر بهداشتی و قابل شستشو بودن، در برابر تردد افراد، لیفتراک و جک پالت نیز مقاوم باشد. بدین ترتیب، کفپوش‌های رزینی بساپلیمر گزینه‌های مناسبی به عنوان کفپوش انبار می‌باشند.

‌ ‌

کفپوش-انبار-غذایی ‌ ‌

در ادامه به بررسی برخی از ویژگی‌ها و استانداردهای مورد نیاز کفپوش انبار صنایع غذایی می‌پردازیم.

شرایط خوب انبارش (GSP) انبارهای صنایع غذایی

انبارهای کارخانه تولید و فرآوری مواد غذایی، لبنی و نوشیدنی با توجه به نوع محصول و ویژگی‌های آن باید متشکل از قسمت‌های مجزا و تفکیک شده با شرایط متفاوت جهت انبارش و نگهداری مواد اولیه، مواد افزودنی و محصول نهایی باشند. بطوری که هیچ کدام از محصولات در معرض عوامل میکروبی و آسیب‌های فیزیکی و شیمیایی قرار نگیرند.

چیدمان محصولات در انبار باید بگونه ای باشد تا علاوه بر دسترسی آسان به اقلام مورد نیاز، خطر سقوط و بروز سوانح به حداقل برسد، رفت و آمد پرسنل، ترابری فرآورده‌ها و تردد لیفتراک و جک پالت به آسانی صورت بگیرد.

با توجه به نوع محصول تولیدی آن کارخانه صنایع غذایی، درجه حرارت و میزان رطوبت محیط انبار باید بهینه و قابل کنترل بوده و انبار در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار نگرفته باشد.

بر اساس شرایط دما، انبارها را می‌توان به چند دسته زیر تقسیم کرد:

• انبار زیر صفر (18- تا 0 درجه سانتی گراد)

• انبار یخچالی (2-8 درجه سانتی گراد)

• انبار خنک (8-15 درجه سانتی گراد)

• انبار دمای معمولی (15-25 درجه سانتی گراد)

 ‌ ‌

کفپوش محوطه و اطراف انبار

محوطه‌های اطراف انبار کارخانه صنایع غذایی باید با آسفالت یا انواع دیگر پوشش‌های کف مناسب به گونه ای مفروش گردد تا علاوه بر سهولت تردد وسایل سنگین جهت بارگیری، از ایجاد و انتشار آلودگی و گرد و خاک جلوگیری کند.

شیب کلیه قسمت‌ها باید بگونه ای طراحی شود تا احتمال تجمع آب روی زمین و یا ورود آب به انبار وجود نداشته باشد. همچنین، در محوطه انبار باید زباله دان‌هایی تفکیک شده قرار گرفته باشد و فرآیند جمع آوری زباله روزانه و به موقع، طبق زمان بندی انجام شود.

شرایط ساختمان انبار

ساختمان انبار باید در برابر برف و باران شدید استحکام کافی داشته و فضای داخلی آن کاملاً تمیز، خشک و خنک باشد.

کلیه‌ی درها و پنجره‌های استفاده شده در انبار باید کاملاً عایق، قابل شستشو، مقاوم به رطوبت و بدون درز باشند تا از ورود حشرات، جوندگان و پرندگان به داخل انبار جلوگیری شود. کفپوش انبار صنایع غذایی باید مقاوم، نفوذ ناپذیر و دارای شیب كافی به سمت مسیر فاضلاب باشد تا از تجمع آب بر روی کف انبار جلوگیری شود.

"بساپلیمر، متخصص در تولید و مشاوره کفپوش‌های رزینی"

بساپلیمر به صورت تخصصی در زمینه تولید انواع مختلف کفپوش‌های یکپارچه (اپوکسی, پلی یورتان, آکریلات) به ارائه محصولات و خدمات می‌پردازد,
و در مسیر طراحی سیستم‌های محافظتی کف و خدمات نظارتی همراه شما است,
تا به شما برای داشتن بهترین سیستم کفپوش متناسب با نیازهای کاربری شما کمک کند.

تلفن

021-44960014
021-44964839
021-44966079

واتساپ

09353426892

پست الکترونیک

info[at]Basapolymer[dot]com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =

تماس با کارشناس