لوگو سایت بساپلیمر

تفاوت کفپوش اپوکسی غلطکی و کفپوش اپوکسی خود تراز

تفاوت کفپوش اپوکسی غلظکی و کفپوش اپوکسی خود تراز

کفپوش رزینی  (Resin Flooring)، یک سیستم کف چند لایه، مایع و بدون ابعاد است که بسته به نوع رزین بکار رفته در آن، به انواع مختلف کفپوش اپوکسی، کفپوش پلی‌یورتان و کفپوش MMA تقسیم بندی می‌شود. کفپوش اپوکسی (Epoxy Flooring)، رایج ترین نوع کفپوش رزینی در کاربری‌های مختلف است. کفپوش‌های رزینی چند لایه هستند و هر لایه با هدف و ویژگی خاصی بر روی کف اعمال می‌شود. به همین علت، از واژه‌ی سیستم برای توصیف این نوع کفپوش‌ها استفاده می‌گردد.

در این مقاله به مقایسه دو نوع متریال کفپوش اپوکسی خود تراز و غلطکی پرداختیم.

تفاوت کفپوش اپوکسی غلطکی و کفپوش اپوکسی خود تراز

دو سیستم کفپوش اپوکسی که بیشترین کاربرد را در صنعت دارند، سیستم پوشش اپوکسی اجرا شده با غلطک و پوشش اپوکسی خودتراز است.

در این مقاله، تفاوت‌های ظاهری، هزینه، میزان مصرف مواد، اجرا و نوع کاربری این دو سیستم صرفاً در لایه نهایی کفپوش (منظور از لایه نهایی، لایه‌ای است که بعد از انجام عملیات آماده سازی کف، اجرای پرایمر و ماستیک کاری در لایه‌ی دوم، به عنوان پوشش نهایی کفپوش اعمال می‌شود.) بررسی شده است.

لازم است تا مجریان و مشتریان کفپوش رزینی، ویژگی‌ها و تفاوت‌های این دو سیستم را بدانند تا کفپوشی مناسب با کاربری و شرایط کف، انتخاب کنند.

 

1- تفاوت ظاهری کفپوش اپوکسی غلتکی و خود تراز

در اجرای لایه‌ی نهایی سیستم کفپوش اپوکسی غلطکی، از غلطک پشمی استفاده می شود، به همین علت، به اصطلاح آن را کفپوش اپوکسی غلطکی می‌نامند. اجرای لایه نهایی کفپوش (Top Coat) با غلتک، سبب می‌شود تا سطح نهایی کاملاً صاف و صیقلی نباشد، که اصطلاحاً به آن سطح پوست پرتقالی می‌گویند.

در مقابل، پوشش اپوکسی خود تراز در جایی که ناهمواری و نقص سطح محسوس و قابل مشاهده نیست، کاملاً صاف، تراز و صیقلی به نظر می‌رسد. بطور کلی، ضخامت پوشش اجرا شده با غلتک کمتر از پوشش خود تراز است. به همین علت ایجاد یک سطح کاملاً صاف و صیقلی با غلطک، تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد.

 

epoxy floor coating vs selflevel
تصویر سطح نهایی کفپوش اپوکسی غلطکی و کفپوش خودتراز

 

2-تفاوت‌های هزینه و میزان مصرف مواد کفپوش اپوکسی غلطکی و خود تراز

هنگام اجرای کفپوش اپوکسی با غلطک، مصرف مواد کمتر است و در هزینه‌ها صرفه جویی می‌شود.

به عنوان مثال، برای اجرای یک سیستم کفپوش اپوکسی غلتکی (شامل پرایمر و دو لایه پوشش اجرا شده با غلطک)، حدوداً به 600 گرم مواد به ازای هر مترمربع، احتیاج داریم و ضخامت کفپوش اجرا شده در این حالت، تقریبا 400 میکرون می‌باشد. در شرایط مشابه، برای به دست آمدن نتیجه‌ی خوب هنگام استفاده از روکش اپوکسی خودتراز، کفپوش اپوکسی با ضخامت تقریباً 2 میلیمتر اجرا می‌شود. در این ضخامت، حدوداً به 3-4 کیلوگرم متریال روکش خود تراز اپوکسی به ازای هر مترمربع نیاز داریم.

 

epoxy selflevel vs floor coating
مقایسه میزان متریال مصرفی کفپوش اپوکسی خودتراز و پوشش کف غلطکی اپوکسی

تفاوت اجرای اپوکسی خود تراز و غلطکی

اجرای کفپوش اپوکسی با غلطک، بسیار آسان‌تر از اجرای پوشش اپوکسی خودتراز است.

اما در اجرای کفپوش اپوکسی خودتراز، به دلیل استفاده از حجم زیاد مواد، به مهارت و دقت بیشتری نیازمندیم.

معمولاً اجرای این نوع سیستم برای مجریان تازه کار به دلیل کم تجربه بودن، دشوارتر است. مهم‌ترین نکته پس از اجرای کفپوش رزینی، برطرف کردن نواقص سطحی جزئی است. در صورت وجود نقص، با استفاده از غلتک و میزان مواد کم، می‌توان یک لایه‌ی نازک به منظور اصلاح ایرادات سطحی، بر روی لایه نهایی کفپوش اعمال کرد. اما برای برطرف کردن نواقص سطحی پوشش‌های خودتراز، مجدداً به اجرای یک لایه ضخیم و مصرف بیشتر مواد، نیاز داریم.

پیشنهاد می‌شود برای برطرف کردن فرورفتگی‌های کوچک و کم عمق زیرآیند، از روکش اپوکسی خودتراز استفاده کنید. در صورت اجرای پوشش اپوکسی با غلطک، نواقص همچنان قابل رویت خواهند بود. در حقیقت، هر زمان با کف‌های فرسوده و قدیمی که فرورفتگی‌های زیادی دارند، سر و کار داریم، بهترین گزینه استفاده از سیستم کفپوش اپوکسی خودتراز است.

کاربردهای کفپوش غلطکی و خودتراز

کاربری و شرایط کف یکی از مهمترین جنبه‌هایی است که تولیدکنندگان و مجریان کفپوش همواره به آن توجه ویژه‌ای دارند.

در واقع شما باید از خودتان بپرسید که هدف نهایی از اجرای کفپوش رزینی چیست. برای مثال، در محیط‌هایی که امکان جاری شدن روغن بر روی کف وجود دارد، با توجه به الزامات مهندسی HSE و ایمنی محیط کار، استفاده از سیستم کفپوش اپوکسی غلطکی، به علت ایجاد سطحی پوست پرتقالی و مقاومت بیشتر در برابر لغزش، انتخاب مناسبی است.

سیستم کفپوش اپوکسی خودتراز، به دلیل اجرا شدن با ضخامت بیشتر، مقاومت بالاتری در برابر سایش دارد. به همین علت، از آن بیشتر در صنایع غذایی و داروسازی‌ها (با توجه به ملاحظات بهداشتی GMP، مثل داشتن ویژگی آنتی باکتریال) استفاده می‌شود.


بررسی تفاوت‌های سیستم کفپوش اپوکسی غلتکی و سیستم کفپوش اپوکسی خودتراز، لزوماً به معنای برتری یکی بر دیگری نیست. بلکه هدف از ارائه‌ی این اطلاعات، بالا بردن دانش فنی مشتریان و مجریان کفپوش های رزینی است، تا بتوانند با دید بهتر و اطلاعات کامل‌تر، کفپوشی مناسب با شرایط و کاربری کف مورد نظر خود انتخاب کنند.

"بساپلیمر، متخصص در تولید و مشاوره کفپوش‌های رزینی"

بساپلیمر به صورت تخصصی در زمینه تولید انواع مختلف کفپوش‌های یکپارچه (اپوکسی, پلی یورتان, آکریلات) به ارائه محصولات و خدمات می‌پردازد,
و در مسیر طراحی سیستم‌های محافظتی کف و خدمات نظارتی همراه شما است,
تا به شما برای داشتن بهترین سیستم کفپوش متناسب با نیازهای کاربری شما کمک کند.

تلفن

021-44960014
021-44964839
021-44966079

واتساپ

09353426892

پست الکترونیک

info[at]Basapolymer[dot]com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 10 =

تماس با کارشناس